Bylinky

Jitrocel

Jitrocel kopinatý je léčivá bylina s širokou škálou využití v tradiční i moderní medicíně. Tato nenápadná rostlina, která často zdobí louky, pastviny a okraje cest, se již po staletí využívá …

Přečíst článek

Pět bylinek, které nám pomůžou s novým startem

Taky někdy vykukujete v zimě škvírou mezi závěsy a díváte se, jestli už nepřichází jaro? Podzimní a zimní měsíce spolu s chladnými, šerými dny a plískanicemi nás dokáží vyčerpat. Když …

Přečíst článek

Kerblík

Kerblík třebule je u nás jako bylinka pěstovaný poměrně zřídka, což je škoda. Vyznačuje se totiž výraznou chutí, která ozvláštní každý pokrm. Svou chutí se podobá estragonu, proto jej lze …

Přečíst článek

Smil italský

Smil italský patří mezi méně známé léčivé rostliny, které se uplatní nejen v lidovém léčitelství, ale také v kuchyni. Jeho chuť a aroma vyniká v polévkách i omáčkách, ne nadarmo …

Přečíst článek

Anýz

Anýz jako koření i léčivou bylinu používali již staří Římané. Se staletími jeho obliba neklesá a pro své pozitivní účinky i velmi specifickou vůni a chuť po lékořici se pěstuje …

Přečíst článek

Orientální bylinky i koření pro nevšední chuť pokrmů: které si doma vysadit?

Chutě orientální kuchyně jsou pro nás Čechy nezaměnitelné. Výrazné koření doplněné bylinkami dominuje všem pokrmům a jejich vůně láká k ochutnání. Není tedy divu, že si thajské kari nebo vietnamská …

Přečíst článek

Bylinky do kuchyně, které využijete při každém vaření!

Květináče s čerstvými bylinkami by neměly chybět na žádném okenním parapetu v kuchyni. Při vaření budou vždy po ruce a jídlům dodají nezaměnitelnou chuť i vůni. Výhodou pěstování v interiéru …

Přečíst článek

Koriandr

Koriandr se řadí mezi exotické byliny využívané jako koření, zejména pak v asijské kuchyni. Je oblíbený pro svou výraznou chuť a aroma, které ve výsledném pokrmu dominují. V posledních letech …

Přečíst článek

Francouzské bylinky: Základ gurmánské kuchyně za oknem i v záhonu!

Francouzi jsou gurmáni každým coulem! A právě proto se jejich kuchyně rozhodně neobejde bez čerstvých voňavých bylin, které doslova po hrstech přidávají do svých typických pokrmů. V každé zahradě zde …

Přečíst článek

Čerstvá chuť Itálie: Byliny italské kuchyně, které by neměly na zahradě chybět!

Kdo by nemiloval italskou kuchyni. Díky skvěle vyváženým chutím a své lehkosti je známá, a hlavně oblíbená po celém světě. Pokud jste i vy jejími příznivci, tak jistě víte, že …

Přečíst článek