Zelenina

Jaké jsou druhy zeleniny? Rozdělení a přehled
Zelenina je základním stavebním kamenem každé vyvážené stravy. Díky její konzumaci doplníme nezbytné vitamíny, minerály a vlákninu. Zelenina je také jedním z hlavních zdrojů antioxidantů, které chrání naše tělo před …
Přečíst článek
Okurky
Kdo by nemiloval šťavnaté okurky, které mají široké využití nejen v kuchyni. Během sezóny se nejčastěji konzumují čerstvé, a protože obsahují velké množství vody, pomáhají i s doplněním tekutin v …
Přečíst článek
Česnek
Bez typické chuti a vůně česneku bychom si českou kuchyni snad ani nedokázali představit. Ať už ho máte nejraději v polévce, pomazánce nebo jako koření, na vaší zahradě by měla …
Přečíst článek
Brambory
Pokud nevíte, co s prostorem na zahradě, a máte k dispozici velké záhony či pole, můžete se pustit do pěstování vlastních brambor vhodných ke skladování, jejichž zásoby vám vydrží na …
Přečíst článek
Tuřín
Kolník, kvak či dumlík – to všechno jsou lidové názvy pro tuřín. Tato plodina je lidmi pěstována již dlouhých 4000 let. Je odolná, sklizené bulvy vydrží celou zimu a dá …
Přečíst článek
Fenykl
Fenykl obecný se dnes v české kuchyni používá poměrně zřídka a jinak tomu není ani s pěstováním na našich zahradách. Nicméně každá novopečená maminka tuto rostlinu dobře zná – je …
Přečíst článek
Rajčata
Pěstovat si vlastní rajčata s sebou nese řadu výhod. A kdo už rajčata ze zahrádky ochutnal, tak ví, která je ta hlavní – je to jejich výborná chuť a vůně, …
Přečíst článek
Křen
Křen selský, odborně zvaný Armoracia rusticana, je v české kuchyni velmi oblíbený již dlouhá léta. Dříve se pěstoval snad na každé zahrádce, nicméně jeho popularita s časem slábne. To je …
Přečíst článek