Herbář
V herbáři najdete ucelený přehled rostlin, které máme na Pestitelka.cz popsané. Pokud vás zajímá cokoliv o bylinkách, ovocných stromech nebo třeba o zelenině, můžete využít odkazy níže. Herbář slouží jako obecný přehled jednotlivých rostlin, které jsme na Pestitelka.cz popsali.

Aloe vera
Aloe vera patří mezi nejznámější léčivé rostliny vůbec. Má široké pole využití, výtažky najdeme v kosmetice, produktech z lékárny a hojně zastoupeny jsou také v lidovém léčitelství. Tuto sukulentní bylinu …
Přečíst článek
Kerblík
Kerblík třebule je u nás jako bylinka pěstovaný poměrně zřídka, což je škoda. Vyznačuje se totiž výraznou chutí, která ozvláštní každý pokrm. Svou chutí se podobá estragonu, proto jej lze …
Přečíst článek
Tuřín
Kolník, kvak či dumlík – to všechno jsou lidové názvy pro tuřín. Tato plodina je lidmi pěstována již dlouhých 4000 let. Je odolná, sklizené bulvy vydrží celou zimu a dá …
Přečíst článek
Muchovník
Muchovník je keř původně pocházející z oblastí Severní Ameriky. Jeho dřevo, plody a listy zpracovávali již Indiáni. Odtud pochází také jeho česká přezdívka – indiánská borůvka. Borůvka proto, že se …
Přečíst článek
Chryzantéma
Chryzantémy nejsou jen nudné hřbitovní kvítí. V posledních letech se stále více objevují také v záhonech a květináčích v zahradách, na terasách i balkonech. Oblíbené jsou nejen díky svému košatému …
Přečíst článek
Houby v zahradním trávníku: Proč se objevují a jak se jich zbavit?
Krásný a upravený trávník je snem každého zahradníka. Péče o něj stojí jisté úsilí, a když se v něm objeví nezvaný plevel, nebo dokonce houby, není to nic příjemného. Houby …
Přečíst článek
Smil italský
Smil italský patří mezi méně známé léčivé rostliny, které se uplatní nejen v lidovém léčitelství, ale také v kuchyni. Jeho chuť a aroma vyniká v polévkách i omáčkách, ne nadarmo …
Přečíst článek
Jahody
Jahody patří mezi nejoblíbenější české ovoce vůbec – mají sladkou chuť, lákavou vůni, a navíc široké uplatnění v kuchyni. V zahrádce jsou asi nejvyhledávanější dětmi, které keříky plné červených plodů …
Přečíst článek
Anýz
Anýz jako koření i léčivou bylinu používali již staří Římané. Se staletími jeho obliba neklesá a pro své pozitivní účinky i velmi specifickou vůni a chuť po lékořici se pěstuje …
Přečíst článek
Broskvoň
Broskvoně jsou velmi oblíbeným stromem v českých zahradách už dlouhá léta. Jejich lahodné a sladké plody lze zpracovat v kuchyni na stovky způsobů, možná proto si je již naše prababičky …
Přečíst článek